Akkrum.net

De Lantearnetún in Akkrum is het decor van een serie zomerse verhalen, die door vertellers voor het voetlicht worden gebracht. Vijf zondagmiddagen vertellen verschillende mensen een ander verhaal. Het initiatief komt van de Protestantse Gemeente Akkrum en Doarpskeamer ED. Verhalenverteller Sjoerd van Beem uit Wommels bijt op 29 mei 2022 de spits af. De andere middagen – steeds op de laatste zondag van de maand – komen verhalenvertellers van de dorpskamer en de kerkgemeente aan bod.

Als eerste wordt het verhaal “Parkeare yn it paradys” van journalist en schrijver Sietse de Vries uit Snakkerburen verteld. De eerste vertelmiddag in Akkrum is de 23ste in de reeks van in totaal honderd bijeenkomsten van het verhalenproject van het cultureel programma Arcadia, dat zich in evenveel paradijselijke tuinen in de hele provincie afspeelt. Arcadia is een uitvloeisel van het evenement Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De triënnale Arcadia biedt deze zomer voor het eerst een breed cultureel programma en krijgt in 2025 een vervolg.

De organisatoren kiezen voor de nieuw ingerichte Lantearnetún vanwege ,,de gezellige en vriendelijke omgeving om op een zondagse namiddag te kunnen genieten van een mooi verhaal. Naar een verhaal luisteren brengt ons terug naar onze kindertijd en geeft de mogelijkheid even mee te gaan in het beleven van een verhaal. Een lekker plekje om even in de pauzestand te gaan. Daarnaast natuurlijk elkaar even ontmoeten en bijpraten in een rustige omgeving.’’

Deze zomer staan vijf zondagmiddagen gepland. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten op de laatste zondag van de maand om 15.30 uur.

1. Start van het verhalenproject “Uitgesteld Geluk” op 29 mei 2022
2. verhalenmiddag 26 juni wordt verzorgd door vertellers Doarpskeamer
3. verhalenmiddag 31 juli wordt verzorgd door vertellers PKN
4. verhalenmiddag 28 augustus verzorgd door vertellers PKN
5. verhalenmiddag 25 september verzorgd door vertellers Doarpskeamer

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)