Akkrum.net

Met de kerst nog ver weg doen de initiatiefnemers nu al een oproep voor zangers en zangeressen voor het Lesson and Carols-koor, dat elke twee jaar in de Terptsjerke in AKkrum optreedt. De organisatie is in handen van Raad van Kerken Akkrum/Nes, die de oude Engelse traditie graag in ere houdt.

De uitvoering in de Terptsjerke in Akkrum staat op zaterdag 21 december 2024 in de agenda. De muzikale leiding is in handen van Rosalie Steinmann en de lessons worden verzorgd door ds. Johannes van der Meer.

De avond in Akkrum is gebaseerd op het Festival of Nine Lessons and Carols, de gelijknamige traditionele Anglicaanse kerkdienst, die voor het eerst in 1918 in het King’s College in Cambridge werd gehouden. Het zingen van de lessons and carols begon in oude schuren en worden nu vaak rond de kerst uitgevoerd wordt in grote kerken en kathedralen. Overal in Nederland vinden inmiddels k dit soort diensten tijdens het Adventsperiode plaats. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met een lezing uit de bijbel over de geboorte van Jezus.

De repetities van het zangkoor zijn op vrijdagavond in de Lantearne in Akkrum en beginnen op 4 oktober 2024. Dat is ongeveer twaalf weken tot de kerst.

  • Opgave bij Rosalie Steinmann Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0622-117078.

Archieffoto 2022: Raad van Kerken Akkrum-Nes

Nog geen reacties.

(advertentie)