Akkrum.net

Een Echte Koekoeksbloem aan de boorden van het vaarwater It Deel bij Akkrum

Het muziekproject It Deel van de Akkrumers broers Jan en Romke Kleefstra wordt gedwarsboomd door wereldsterren als zangeres Adèle. De elpee zou in de winter van 2021 uitkomen, maar de vinylmarkt is totaal overspannen, constateren de broers. ,,Us earste plaat komt no pas yn septimber út.’’ Grote artiesten willen tegenwoordig ook weer muziek op vinyl uitbrengen. ,,As dy miljoenen eksimplaren drukke lit, dan moat ús projekt efkes wachtsje…’’

Het artikel over Jan en Romke Kleefstra staat in de Leeuwarder Courant, waarin ook wordt verhaald over hun afscheid van het Oranjewoud Festival. Volgens festivaldirecteur Yoram Ish-Hurwitz passen beide parijen elkaar niet meer. De Akkrumers zouden vier jaar lang met het festival samenwerken, maar dat is niet meer dan een jaar geworden.

,,Wylst it de bedoeling wie om mei ús de rânen fan de klassike muzyk op te sykjen’’, vertelt Jan Kleefstra in het interview in de Leeuwarder Courant. Hij is dichter, zijn broer Romke gitarist. Beide partijen zouden hun bijdrage na twee jaar evalueren. Het Oranjewoud Festival ondersteunt het project van de Kleefstra’s de komende tijd wel. Het muziekproject It Deel is vernoemd naar het kanaal bij Akkrum, waar ze in hun jeugd ‘s winters vaak ganzen keken en veel ‘omstrúnden’. Vier jaar lang zouden gastmuzikanten met de Kleefstra optreden. De muziekserie wordt uitgegeven op het Amsterdamse muzieklabel Moving Furniture Records.

Meer in de Leeuwarder Courant van dinsdag 1 maart 2022.

Archieffoto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)