Akkrum.net

Op vrijdagmorgen 1 september 2023 stond Piet Vellinga voor zijn huis, toen hij vanaf de Feansterdyk aangesproken werd door een zeer vriendelijke man die het raampje van zijn matzwarte bestelbus opendraaide en hem aansprak over het mooie pand. Hij was hier voor een levering bij een kennis uit Rotterdam, hier nu woonachtig, en was onder de indruk van Akkrum. Vroeg of Piet hier woonde en of hij even rond mocht kijken. Nou ja, prima en vond dat hij de auto dan maar even op de oprit moest zetten.

Met een verhaal over groot wonen op onze leeftijd vroeg hij ook de tuin even te mogen zien. Oké, er komt wel eens vaker eentje kijken, dus vooruit maar. Tity dacht een nieuw lid van een vereniging te zien en stelde zich keurig voor. Deze avond was hiervan een bijeenkomst in onze tuin. Het gesprek kwam terecht op energie, zonnepanelen, energiebewust etc. en inductie koken!

Over inductie koken betwijfelde hij of we wel de goede pannen hadden. Vooral als de pannen aan de onderkant niet meer vlak waren. Hierdoor getriggerd kwam Tity met een pan door de tuindeur weer naar buiten (handig zo’n deur hier zei hij). Voordat we er eigenlijk erg in hadden stond hij al binnen en was hij de pannen tot in het aanrechtkastje aan het testen. En ja hoor de meesten waren niet meer vlak. Hij raadde ons aan snel alle pannen te vervangen, zeker met het oog te verwachten kosten. Na nog wat deskundigheden gelanceerd te hebben ging hij echter opeens weg, ons wat verbouwereerd achter laten.

We hielden een vreemd gevoel over van dit gesprek. We waren overdonderd vanwege zijn opdringerigheid en voelden ons overruled. Hebben we ons nu zo te grazen laten nemen? Wel vreemd dat hij:

• al snel zag dat de tuin de nodige trapjes had.
• een opmerking maakte over de tuindeur
• opeens een ommezwaai van tuin naar pannen maakte
• zeer overtuigend overkwam, maar ongevraagd het huis in liep

Keek deze vriendelijke en goedgebekte man rond voor taxatie van een inbraak?

Toch maar even rondsturen, vooral ook omdat het dagblad Tubantia zeer recent meldt dat een beruchte pannenoplichter weer actief is en een 90-jarige man met een waardeloze pannenset heeft getild voor € 1000,--. Met een vergelijkbaar verhaal!

Piet en Tity Vellinga
Feansterdyk 14
8491 BW, AKKRUM

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)