Akkrum.net

Na het iepenloftspul De Heksen was het even rustig rond Dreamteater Akkrum, maar dat betekent niet dat het bestuur van Dreamteater de afgelopen maanden heeft stil gezeten, vertelt bestuurslid Marja Wiersma. ,,Oant de simmer ha we wer fjouwer moaie produksjes yn Akkrum stean. Wy ha der wer sin oan en we hoopje fansels it publyk ek.”

Verhalentocht
Op zondagmiddag 11 februari 2024 staat, na het succes van vorig jaar, opnieuw een verhalentocht op het programma. Deelnemers wandelen naar vier bijzondere locaties in en rond het centrum van Akkrum waar de vertellers zitten. Het thema is deze keer Mijn Reis. Bij terugkomst in de Kromme Knilles staat er een heerlijke winterse maaltijd klaar. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat ze op twee locaties de trap op moeten: in de regentenkamer van wooncomplex Coopersburg en in Eetcafé Kromme Knilles. Kaarten kosten €20,00, dat is inclusief de warme maaltijd.

Theater Ubuntu
Op vrijdag 17 mei 2024 20.00 uur is het publiek welkom bij het Friestalige theaterprogramma Ubuntu in de Terptsjerke in Akkrum. Janneke Warringa zingt onder begeleiding van pianist Peter van der Zwaag liederen over verbinding en dialoog, verdraagzaamheid en respect. Net als haar vorige theaterprogramma Ferlet staat Ubuntu voor een bijzondere voorstelling met bekend en minder bekend repertoire, van onder andere Jenny Arean, Stef Bos en Liesbeth List, speciaal vertaald in het Fries.
 
Aftrap mei HympHamp
Op zaterdagavond 20 januari 2024 20.00 uur speelt Het Hymphamp Theater de Friestalige cabaretvoorstelling ‘Op Portret’ in de sporthal van Akkrum. Een programma over de wondere wereld van de ‘gewone’ mensen met prachtige liederen en hilarische scènes. “Hymphamp spilet al in pear jier mei sukses rûnom yn Fryslân en it publyk skuorret har de bûsen soms út fan it laitsjen.”
 
Avondwandeltocht
Een avondwandeling met muziek, kunst en cultuur door Akkrum, waarbij de route op een bijzondere manier in het licht is gezet. Het evenement ,,Akkrum yn ’t Ljocht’’ op zaterdagavond 2 maart 2024 is een zeven kilometer lange kuier dwars door het dorp en omgeving, langs plaatsen die de meeste mensen nog niet hebben gezien. Lees verder op: Avondwandeltocht met cultuur, kunst en licht in Akkrum
 
Meer informatie over deze voorstellingen is te vinden op de website www.dreamteater.nl. Daar kunnen ook kaarten worden gereserveerd.

 

- Theater HympHamp, zaterdagavond 20 januari 2024, sporthal 20.00 uur, kaarten €15,00 zijn nu ook te koop bij Echte Bakker Marten Boonstra in Akkrum.
- Verhalenmiddag, zondag 11 februari 2024, start 15.00 uur Kromme Knilles. Deelname €20,00, dat is  inclusief warme maaltijd
- Wandeltocht Akkrum yn ’t Ljocht, zaterdag 2 maart 2024, start 19.00 uur sporthal Akkrum, kaarten €7,50 per persoon
- Theatervoorstelling Ubuntu, vrijdag 17 mei 2024 20:00 uur. Kaarten €19,50 

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)