Akkrum.net

Station Akkrum (foto Creative Commons, Udo Ockema)

Tijdens de herfstvakantie (van 21 tot en met 29 oktober aanstaande) kunnen treinreizigers op diverse plekken te maken krijgen met hinder, omdat in deze periode in heel Fryslân aan het spoor gewerkt wordt. 

In het weekend van 21 en 22 oktober rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Heerenveen. Reizigers van en naar Akkrum zullen gebruik moeten maken van bussen of alternatief vervoer. In de periode van 23 tot en met 29 oktober zal de verbinding in de richting Heerenveen weer functioneren. De treinen tussen Leeuwarden en Akkrum zullen deze periode echter nog niet rijden.

Werkzaamheden combineren

Het heeft alles te maken met een onderhoudswerkzaamheden. De spoorbrug tussen Akkrum en Heerenveen wordt geschilderd. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe laag grind op het traject in de richting van Leeuwarden. "We combineren veel werkzaamheden. Daardoor kunnen we de hinder voor omwonenden en reizigers enigszins beperken.", aldus Prorail. Zo wordt ook gewerkt aan de bovenleiding en wordt een deel van de perronoverkapping op station Leeuwarden vervangen.

Stop en Pendelbussen

De NS meldt dat op verschillende trajecten bussen worden ingezet. Het gaat hier om zowel stop- als snelbussen. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de Reisplanner te checken.

 

Nog geen reacties.

(advertentie)