Akkrum.net

Happy Tegels
De kleurrijk beschilderde keien uit Akkrum en Nes zijn in betontegels gegoten.

De Happy Stones uit Akkrum en Nes zijn in ruim dertig Happy Tegels verwerkt. De honderden beschilderde stenen zijn in beton gegoten, in de vorm van een trottoirtegel. De tegels met daarin de kunstig beschilderde keitjes hebben op in totaal adressen plaatsen in Akkrum en Nes een mooi plekje gekregen. Al die plekken zijn in een wandel- of fietsroute opgenomen.

 

Doarpskeamer Akkrum heeft het Happy Stones-tegelproject het afgelopen jaar uitgevoerd. Het initiatief van het Happy Stones-project komt van dorpsbewoner Sietze Eelsingh, die na een vakantie op Terschelling het idee van de Happy Stones een jaar geleden mee nam naar Akkrum/Nes.

Maandenlang, en eigenlijk gebeurt het nog steeds, zijn honderden stenen versierd met bloemen, gezichten, stripfiguren en fantasietekeningen, vaak echte kunstwerkjes. De zoektocht naar de verstopte stenen was vervolgens een mooie reden voor een wandeling. Groot en klein, jong en oud deden mee aan het beschilderen, verstoppen en zoeken.

Via foto’s op Facebook konden de stenen worden gevolgd. Heel veel stenen zijn Nederland door gereisd, zelfs tot in het buitenland. Mensen werden er blij van, vertellen Hennie Sixma en Agnes Kruiper van Doarpskeamer Akkrum/Nes. Vooral dat laatste was de opzet van het Happy Stones-project, dat ook in andere plaatsen werd uitgevoerd.

Aan het begin van de zomer is er een oproep gedaan om de versierde stenen in te leveren bij de Doarpskeamer. Veel mensen hebben daar ook gehoor aan gegeven. Vervolgens hebben vrijwilligers betonnen tegels gemaakt. De tegels zijn vanaf de straat goed te bewonderen.

Een mooie reden om in deze coronatijd een wandeling of fietstocht te maken langs de Happy-tegels, aldus de organisatoren. Vooral voor kinderen is het een prachtig initiatief om hun eigen Happy Stone terug te vinden. De wandel- of fietsroute is ,,een blijvende herinnering aan een prachtig dorpsproject.”

De route is te downloaden van de site van de Doarpskeamer: https://www.doarpskeamer-ed.nl of af te halen in de minibieb bij de Doarpskeamer aan de Lange Miente 5 te Akkrum.

 

Nog geen reacties.

(advertentie)