Akkrum.net

Rupsje Nooitgenoeg staat centraal in een voorleesproject, dat Bieb Akkrum en Doarpskeamer Akkrum eind januari 2023 beginnen. De jongste jeugd kan maandelijks in de bibliotheek luisteren naar de spannende avonturen van de al meer dan vijftig jaar oude rups. Elke laatste dinsdagochtend om 10.00 zijn de kleintjes van nul tot vier jaar met hun ouders of verzorgers welkom.

Tijdens de voorleesochtend kunnen de kinderen ook spelletjes doen, worden er liedjes gezongen en kunnen ze tekeningen van Rupsje Nooitgenoeg maken. ,,Voorlezen is leerzaam, het is leuk en gezelllig, het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling, je oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt ook de fantasie en sociaal-emotionele ontwikkeling. Zaken die van groot belang zijn voor de ontwikkeling kinderen’’, aldus de initiatiefnemers.

Voorafgaand aan de start brengt Rupsje Nooitgenoeg aan alle peuterspeelzalen en de locaties van kinderopvang in Akkrum/Nes. Ook in het dorp zelf is de aanwezigheid van de beroemdheid te zien. Wereldwijd zijn 50 miljoen exemplaren van het boek verkocht.

De beide initiatiefnemers hebben overleg met welzijnsinstelling Caleidoscoop in Heerenveen, GGD Fryslân en Humanitas gehad. De organisaties steunen het project ook.

  • Bieb Akkrum, voorleesochtend met Rupsje Nooitgenoeg
  • op de dinsdagen 31 januari 2023, 28 februari 2023, 28 maart 2023 en 25 april 2023 om 10.00 uur.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)