Akkrum.net

Sebe Dijkstra gaat helemaal op in Rupsje Nooitgenoeg.

Rupsje Nooitgenoeg trok op het eerste voorleesuurtje in de Bibliotheek Akkrum maar liefst veertig kleintjes in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Samen met Doarpskeamer Akkrum organiseerde de bieb een compleet feestje, waar de lkinderen konden luisteren naar het vijftig jaar oude verhaal van Rupsje Nooitgenoeg, zingen, tellen en gewoon lekker babbelen.

In de overvolle bibliotheek konden de peuters, die allemaal wel een volwassen begeleider hadden meegenomen, zelf een boekje pakken en lekker gaan lezen en plaatsjes kijken. Na afloop kregen alle kleintjes een zakje met kralen mee, waarmee ze thuis een rupsje kunnen rijgen. Voor de ouders, pakes en beppes kregen ze een memo met allerlei tips om thuis over het rupsje te praten, zingen en knutselen.

De Doarpskeamer is dit initiatief gestart omdat voorlezen niet alleen leuk en gezellig is, maar ook omdat is aangetoond dat het goed is voor kinderen om op jonge leeftijd regelmatig voorgelezen te worden. Zo leren ze later sneller zelf lezen en hebben ze minder moeite met spellen en begrijpend lezen. Ook hopen de initiatiefnemers op deze manier de ouders te inspireren en te enthousiasmeren om thuis (meer) te gaan voorlezen.

Na afloop hebben meerdere ouders hun kleintje lid van de bieb gemaakt. Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Een jeugdabonnement kun je in de bibliotheek aanvragen.

  • De volgende drie voorlees-uurtjes door vrijwilligers van de Doarpskeamer zijn ekle laatste dinsdag van de maand en wel dinsdagmorgen 28 februari, 28 maart en 25 april 2023 van 10 tot 11 uur.

Foto's: Doarpskeamer Akkrum

230131 Akkrum bieb RupsjeNooitgenoeg

Nog geen reacties.

(advertentie)