Akkrum.net

De verhalen over vijftien monumenten en bezienswaardigheden in Akkrum en Nes zijn weer met de qr-code op te roepen. De bordjes met zwart-witte streepjescode op de locaties zelf waren werkloos sinds de nieuwssite Akkrum.net in een nieuw jasje was gestoken. De operatie om de informatie weer zichtbaar te krijgen, was zodanig ingewikkeld en tijdrovend, dat de qr-code-verhalen pas in tweede instantie weer online konden worden gezet.

Plaatselijk Belang Akkrum-Nes nam de bordjes op 25 juni 2015 in gebruik. Wethouder Siebren Siebenga onthulde die dag het officiële eerste bordje bij de Terptsjerke. Na sluiting van het VVV-kantoor in Akkrum pakten ondernemers en gemeente Heerenveen het plan op om de bezienswaardigheden onder de aandacht van toeristen te brengen. Onder andere de wooncomplexen Coopersburg en Welgelegen hebben een eigen verhaal. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het voormalige Nesser Klooster, dat aan de Kleasterwei in Nes (H) stond.

De vernieuwde website Akkrum.net biedt niet alleen toeristen de mogelijkheid om de informatie met qr-code te ontsluiten. Alle bezoekers kunnen via de link “Over Akkrum” rechts onderaan de voorpagina de verhalen lezen.

Geschiedenis
De qr-codes konden in 2015 op locatie met scanner in de inmiddels opgeheven Akkrum-app worden gescand. Ze kregen het verhaal in woord en beeld op hun smartphone. Plannen om het aantal bordjes met qr-code uit te breiden zijn nog niet gerealiseerd. Het bericht op Akkrum.net van juni 2015 over de officiële start meldde dat het ,,meegenomen is dat het steeds makkelijker is om online te zijn, omdat het aantal openbare wifi-netwerken nog steeds wordt uitgebreid.’’ Anno 2022 is het gros van de mobieltjes rechtstreeks verbonden met gsm-netwerken.

Screenprint: Noordoost.nl

Nog geen reacties.

(advertentie)