Akkrum.net

De Terptsjerke was zaterdag 25 november 2023 goed gevuld voor het Herfstconcert van Popkoor Akkrum en coverband Dimension. Voor de pauze zong het koor een paar nieuwe nummers, zoals het van de Amerikaanse rockband Creedence Clearwater Revival, het bekende nummer “Have you ever seen the rain?” Nou dat hadden alle bezoekers die week genoeg!

Een andere grote hit en nieuw in het repertoire, maar van een moeilijker niveau, was “Is she really going out with him” van Joe Jackson. In deze a-capella versie had Ralph Wijbenga de solopartij. Hij zong voor het eerst voor publiek en deed dat erg knap. De recente hitsong van Claude “Ladada - mon dernier mot” was pas ingestudeerd en eigenlijk nog niet concert-klaar, maar dirigent Hans Bergman willigde de wens van het koor in en wilde het wel proberen. Vervolgens werd dit de beste uitvoering tot nu toe.

De nummers “Music”, “Love of my life” en “Sound of Silence”, waarmee het Popkoor in april de eerste prijs op het Bond’s concours won, ontbraken niet en werden gecombineerd met swingende hits als “Barabara Ann” en “Dadooronron”.

In plaats van een vaste presentator werden een aantal nummers ingeleid door een koorlid. Zij vertelden over hun persoonlijke binding het betreffende nummer en deden dat met een humoristische, informatieve en ook emotionele lading.

Na de pauze stond coverband Dimension op het podium, maar niet compleet. Twee weken voor het concert werd zangeres Dineke Bax dermate ziek, dat een optreden was uitgesloten. Ze baalde er stevig van, maar is gelukkig weer aan de betere hand. De oplossing werd gevonden door een aantal koorleden, een nummer uit het repertoire van Dimension te laten zingen en zo Dineke Bax te vervangen. Ze oefenden de laatste week enorm veel en het resultaat was verrassend. Het publiek waardeerde deze aanpak enorm.

Bij de laatste drie nummers stond het gehele popkoor weer op het podium om de solisten te ondersteunen in de refreinen. Na een dankwoord voor alle voorbereidingen werd het Herfstconcert afgesloten met het toepasselijke “Iedereen is van de wereld”, waarbij de hele zaal hartstochtelijk meezong. Al met al, een – volgens dirigent Hans Bergman - bijzonder concert, met een aantal verrassende elementen.

Tekst: Menno Bokslag/Foto's: Popkoor Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)