Akkrum.net

De UT-wei wordt tijdens de rioolwerkzaamheden gedurende veertien dagen afgesloten.

De Feansterdyk in Akkrum blijft ook komend weekend open voor verkeer. Aanvankelijk zou de kruising met de UT-wei direct na de start van de rioleringswerkzaamheden worden afgesloten. Bezoekers van het FlowerPowerfestival en de Shantydag zouden daar hinder van ondervinden. De gemeente in overleg met de aannemer heeft besloten om de verkeersmaatregelen aan te passen.

De randweg van Akkrum – het grootste deel van de UT-wei - blijft eerst open voor alle verkeer. Het laatste stukje van UT-wei tussen de Feansterdyk en De Loads is wel afgesloten.
 
Randweg twee weken dicht
De randweg wordt gedurende twee weken volledig afgesloten. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet precies bekend. De aannemer communiceert dat vooraf met omwonenden en via de bekende communicatiekanalen. Met de direct betrokken ondernemers aan De Loads en UT-wei worden de werkzaamheden nog precies afgestemd.
 

Verkeer vanaf Terherne-Jirnsum en zuidzijde Akkrum wordt met bebording en andere maatregelen op de werkzaamheden en afsluiting geattendeerd. De gemeente Heerenveen wil daarmee voorkomen dat veel (vracht-)verkeer door het centrum van het dorp rijdt.

Buurtbewoners krijgen ook te maken met noodzakelijke transporten over Buorren naar Mounedyk. De aannemer probeert die tot een minimum te beperken.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)