Akkrum.net

Inwoners van Akkrum en Nes kunnen de beide kerstdiensten in de Terpstsjerke thuis op het internet volgen. Ze worden rechtstreeks op het eigen Youtube-kanaal “Beamerteam Akkrum” van de Protestantse Gemeente Akkrum uitgezonden. Speciaal voor de gelegenheid is de Terptsjerke in kerstsferen versierd.

Domina Corrie Bark-Bakker bijt de spits af in de kerstnachtdienst op vrijdagavond. Organist Gerard van Norel en het Saxofoonensemble van de Harmonie Akkrum onder leiding van Geert Jan Kroon verzorgen de muzikale omlijsting. Het thema van de dienst is Verbinding. Tijdens de viering komen verschillende objecten van de kunstroute “Slach troch Akkrum” in beeld. De dienst wordt verzorgd voor de Raad van Kerken Akkrum-Nes.

Eerste kerstdag
Mark Schippers uit Zalk gaat in de dienst op kerstochtend voor. Met verschillende inwoners van Akkrum en Nes vertelt hij het kerstverhaal. Het thema is “Kerst midden in het dorp”. ,,Met kerst vieren wij de geboorte van Jezus, een bijzonder kind met een bijzonder geboorteverhaal. Niet alleen Jezus, maar alle mensen hebben goud van binnen en als we in verbinding kunnen komen met het kind in onszelf dan gebeuren er prachtige dingen’’, aldus de organiserende Protestantse Gemeente Akkrum.

- YouTubekanaal “Beamerteam Akkrum”. Klik hier
https://www.youtube.com/channel/UCKaIYVtTHfsZP7C8qS763HA/featured

– Kerstnachtdienst vrijdag 24 december 2021 19.00 uur. Thema “Verbinding”
– Eerste Kerstdag 9.30 uur Kerstviering Terptsjerke. Thema “Kerst midden in het dorp”

Nog geen reacties.

(advertentie)