Akkrum.net

Armoede en eenzaamheid staan centraal tijdens de bingovoorstelling van Tamara Schoppert van Tryater.

Tryater brengt de Friestalige versie van BINGO!, een solo van Tamara Schoppert over armoede en eenzaamheid. Het stuk startte begin dit theaterseizoen in een Nederlandstalige versie. De tekst is door Schoppert zelf naar het Fries vertaald. De voorstelling, waarin ze bingodame Tine speelt, ging eind januari in première en kreeg lovende recensies. Op 3 maart speelt Tryater de voorstelling in zalencentrum De Lantearne in Akkrum.

Samen met anderen zitten de toeschouwer gewapend met een bingokaart aan tafel. Tijdens het spel met de genummerde ballen word je meegenomen naar Tines jeugd. Vlak voor en tussen de tafels door speelt Tamara Schoppert BINGO!

Het verhaal gaat over Tine, die de bingo in een buurthuis leidt. In het stuk begint ze onbedoeld over haar pas overleden moeder, met wie ze al tien jaar geen contact had. Net zag ze haar ouderlijk huis en ontdekte de armzalige omstandigheden waaronder haar moeder blijkbaar woonde. Terwijl Tine haar best doet om op vrolijke wijze de bingo tot een goed einde te brengen, ontleedt ze de relatie met haar moeder. Die staat opeens in een heel ander daglicht. Had ze meer moeten zien, iets anders kunnen doen? Ze vraagt het zich hardop af. En dan roept er iemand: 'Bingo!' 

BINGO! is ontwikkeld op initiatief van stichting Platform Armoede en Schulden Fryslân. De voorstelling in Akkrum wordt georganiseerd door Dreamteater Akkrum met steun van Plaatselijk Belang Akkrum & Nes, Doarpskeamer Akkrum-Nes en de Protestantse Gemeente Akkrum.
De voorstelling is ook geschikt voor wie niet van het bingo-spel houdt.

  • Tamara Schoppert wil met de theatervoorstelling Bingo! verborgen armoede bespreekbaar te maken
  • BINGO! Vrijdag 3 maart 20.00 uur in de Lantearne Akkrum
  • Kaarten €10,00 zijn te koop bij Echte Bakker Marten Boonstra


Fotografie: Ruben van Vliet

Nog geen reacties.

(advertentie)