Akkrum.net

Het optreden van de Tribute to the Cats Band op zaterdag 11 november 2023 in Akkrum is door de bandleden zelf als een hoogtepunt ervaren. ,,Het was een kort nachtje’’, liet gitarist Michel de Haan na afloop weten. Ook de organiserende Stichting Akkrum–Nes Centraal, Sportcafé Akkrum en het sporthalbestuur waren enthousiast over de door duizend mensen bezochte en daarmee volledig uitverkochte muziekavond.

De bekende Volendammer band en de organisatoren hadden de hele zaterdag nodig voor opbouw van de sporthal. ,,Akkrum heeft nu eenmaal geen schouwburg of muziektempel’’, aldus Sietze Eelsingh van Akkrum-Nes Centraal, ,,We hebben een enorm groot podium geplaatst. De apparatuur van de band voor geluid en licht was indrukwekkend.’’

De Tribute to the Cats Band was al vroeg in Akkrum voor een laatste test op het podium. Nadat de bandleden van een voortreffelijke warme maaltijd hadden genoten gingen zij om precies 21:00 uur los. Ze hadden er overduidelijk zin in. Het werd een spetterend optreden in Akkrum. De enige pauze die zij kenden was om 22:30 uur. Uiteindelijk speelden ze door tot bijna 01.00 uur.

De Tribute to the Cats Band was nog maar net uitgespeeld toen op het tweede podium de afterparty al begon. Opvallend veel bezoekers bleven hangen en woonden het optreden van Bruno Rummler bij. Speciaal voor het naprogramma kwamen nog veel jongeren naar de sporthal. Zij hadden gratis entree voor de afterparty. Zo beleef het gezellig in de sporthal.

Hans Edelijn van het Sportcafé Akkrum had met een zeer grote ploeg medewerkers het flink druk achter de lange bar in de hal. Alles verliep vlot. Veel aandacht was besteed aan de parkeergelegenheid. Een groot aantal parkeerwachters en verkeersregelaars was tijdens de muziekavond actief. Ook mocht de organisatie gebruik maken van parkeerterreinen van ondernemers in de onmiddellijke omgeving van de hal.

Foto's: Paul Hettinga - onderste foto en video TTTC

231111 Akkrum TributetotheCats TTTC 8645 c Paul Hettinga

231111 Akkrum sporthal TributetoTheCats c MicheldeHaan

Bij de video: Tijdens het optreden schoof onverwacht een extra zanger aan. Hans Anker was nauwelijks zichtbaar en tot blijdschap van de bezoekers niet te horen.

Nog geen reacties.

(advertentie)