Akkrum.net

Het advocatenduo Hans en Wim Anker geeft vrijdag 7 juni 2024 een theatervoorstelling in het Posthuis Theater in Heerenveen met als titel 'Anker & Anker - terugblik 80 jaar advocatuur'. Voor de pauze delen ze hun inzichten over de rol, taak en houding van de strafpleiter. Daarbij wordt van beeldmateriaal uit documentaires over het kantoor gebruik gemaakt. Spraakmakende strafzaken komen aan de orde en er is ook aandacht voor zowel positieve als kritische anekdotes.

Na de pauze reflecteren Anker en Anker op hun ervaring in de advocatuur aan de hand van vier memorabele zaken. De tweelingbroers hebben elk meer dan veertig jaar ervaring als strafrechtadvocaten. Hun kantoor was in Leeuwarden gevestigd, maar hun praktijk bestreek het hele land. Op 31 december 2021 namen ze afscheid van de advocatuur, maar ze geven nog steeds lezingen en theatercolleges.

Tijdens het theatercollege in Heerenveen is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond wordt afgesloten met een drankje in de foyer.

  • Kaarten zijn verkrijgbaar via www.posthuistheater.nl

Foto: Paul Hettinga

Nog geen reacties.

(advertentie)