Akkrum.net

Bezoekers van de tentdienst tijdens de Akkrumer Merke hebben wensen op papier geschreven en opgehangen op een bord voor de Terptsjerke.

De Terptsjerke in Akkrum is tot 10 september 2022 elke woensdag tot en met zaterdag ‘s middags geopend voor bezoek. De openstelling is van 14.00 tot 17.00 uur. Vrijwilligers geven tekst en uitleg over de rijke historie van het kerkgebouw.

Tijdens een aantal zaterdagen wordt het Van Oeckelen-orgel in de Terptsjerke door verschillende organisten bespeeld. Het instrument is in 1856 door Petrus van Oeckelen gebouwd. De laatste restauratie was in 2010. De kerk zelf dateert uit 1759 en staat op de Rijksmonumentenlijst.

Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende deze zomer ongeveer 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Het initiatief startte in 2004 naar Deens voorbeeld met 25 kerken in Súdwest-Fryslân. Het gaat om een oecumenisch initiatief met kerken van protestanten, rooms-katholieken en doopsgezinden. De deelnemende kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)