Akkrum.net

De Terptsjerke van Akkrum staat in de maand juni centraal bij de regionale omroep Omrop Fryslân. Dat betekent dat alle zondagse kerkdienst rechtstreeks op televisie worden uitgezonden. Het gaat om de kerkelijke bijeenkomsten van 2, 9, 16 en 23 juni. Op de laatste zondag van juni is de tentdienst tijdens de Akkrumer Merke, maar daar is Omrop Fryslân niet bij.

De diensten worden opgeluisterd met optredens met een verscheidenheid aan muziek. Tijdens de dienst van 2 juni met ds. Sjaak van ’t Kruis uit Akkrum als voorganger is Gerard van Norel de organist. Ds. Ageeth de Vries gaat 9 juni voor en de muzikale begeleiding wordt dan verzorgd door Gert Gatsma op het orgel en Tsjebbe Andringa op gitaar.

Muziekvereniging Harmonie Akkrum en christelijk gemengd koor 'Euphonia' met dirigent Klaske Deinum begeleiden de dienst van 16 juni, waarin ds. Ageeth de Vries voorgaat. De dienst van 23 juni is met ds. Corry Nicolai uit Heerenveen wordt opgeluisterd met het saxofoonkwartet en van Gerard van Norel op het orgel.

De mensen van Omrop Fryslân zullen 's morgens om acht uur al aanwezig zijn. Op de Tsjerkebleek staat dan een regiewagen, terwijl in de kerk zelf verschillende camera's te vinden zijn, onder andere één bij het orgel. De kerkgangers worden opgeroepen ,,een beetje voorin in de kerk’’ te komen zitten. De diensten zijn achteraf te bekijken via de site van Omrop Fryslân, In de maand juni 2024 zijn ze niet te volgen via de website Kerkdienstgemist.nl.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan Bron: NIwsbrief Terptsjerke

Nog geen reacties.

(advertentie)