Akkrum.net

Taartenkampioen Silke Cuperus uit Nes (H) roept inwoners van Akkrum en Nes op vooral mee te doen aan de actie “Heel Heerenveen bakt”, waarvan ze de allereerste editie in 2021 won. Alle gebakken taarten gaan dit jaar naar vluchtelingen uit Oekraïne, die in de gemeente zijn ondergebracht. Bij gastgezinnen in Akkrum en Nes verblijven momenteel tien mensen uit het door oorlog getroffen land.

Vorig jaar heeft de organiserende Lionsclub Heerenveen 2.0 in de hele gemeente achthonderd taarten uitgedeeld aan mensen, die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Een deel ervan kwam in Akkrum en Nes terecht. De vijftienjarige Silke Cuperus won toen de jeugdwedstrijd met twee taarten, die ze op haar verjaardag bakte. De organisatie wil het aantal van achthonderd taarten van vorig jaar evenaren.

Deelnemers krijgen een voorbedrukte taartdoos, waarin de taarten kunnen worden verpakt. Ze kunnen op de zaterdag 16 april 2022, in het Paasweekend, worden ingeleverd bij een drive-through in Heerenveen. Aanmelden om deel te nemen kan tot donderdag 7 april en is mogelijk via www.lionsheerenveen.nl/heel-heerenveen-bakt.

Foto: Lionsclub Heerenveen 2.0

Nog geen reacties.

(advertentie)