Akkrum.net

Meerdere inwoners van Akkrum zijn in de vroege ochtend van eerste kerstdag wakker geworden met kerstliedjes. Zo’n 25 jongeren en ouderen trokken met twee blazers door het dorp en lieten op verschillende locaties van zich horen. Onder andere zorgcentrum Leppehiem werd aangedaan. Daar stond even later op de ochtend het volledige koor van de Kromme Knilles Sjongers, compleet met kerstmuts.

De start van het straatzingen was bij de rotonde in de Boarnsterdyk. De straffe wind droeg het geluid van de zingende kerkleden van de Protestantse Gemeente Akkrum ver. De blazers waren goed te horen.

Levende kerststal
De levende kerststal bij de Terptsjerke in Akkrum trof het niet op kerstavond. De straffe wind maakte het voor de bezoekers koud. Jozef, Maria, de engelen en herders hadden beschutting van de stal, die tegen de kerk was gebouwd. Drie schapen completeerden het tafereel.

Muzikale kerkdiensten
De verschillende kerkdiensten in het kerstweekend worden door muziekvereniging Harmonie opgeluisterd. De orkesten spelen op verschillende tijden. Harmonie was zo content met het optreden dat de vereniging direct een kerstkaart met een foto van het optreden rondstuurde.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan/ PGAkkrum/Muziekvereniging Harmonie

20231224 Akkrum kerststal Terptsjerke 1000

231224 Akkrum Kerstnachtdienst c Harmonie

 

Nog geen reacties.

(advertentie)