Akkrum.net

Traditiegetrouw komen Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag 19 november 2022 met zijn Pakjesboot weer aan bij de spoorbrug in Akkrum. Vanaf daar zal Fanfare Harmonie Akkrum de stoet begeleiden door het dorp om uiteindelijk op het Heechein te stoppen. Voor de kinderen is op de Tsjerkebleek een leuk en gevarieerd programma.

De pieten zullen ’s ochtends alvast op verkenning gaan door het mooie Akkrum/Nes, verklapt regelpiet Lorenzo alvast. Daarbij doen zij ook dit jaar weer een ‘Speciale Oproep’. De pieten brengen graag een bezoekje aan zieke kinderen, die niet bij de intocht kunnen zijn, maar ook bij volwassenen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. ,,Heb jij dé tip voor ons op dat gebied? Stuur dan een berichtje naar Regelpietje Lorenzo via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..’’

De reis van Sinterklaas en zijn pieten naar Akkrum/Nes is natuurlijk niet zonder obstakels verlopen. Benieuwd wat de Sint en zijn pieten hebben meegemaakt tijdens de reis? Neem een kijkje op onze website of YouTubekanaal voor de film van dit jaar!

  • www.sintakkrum.nl
  • Intocht Sinterklaas per boot It Gearstalt op zaterdag 19 november 2022 15:00 uur
  • Kamer van Sint: Havenkantoor Heechein van 19 november tot en met maandag 5 december 2022
  • Open Dag Pietenhuis zaterdag 26 november 2022 10.00-12.30 uur De Lantearne Akkrum
  • Bezoekjes Pakjespieten aan zieken e. a. : zaterdag 3 en zondag 4 december 2022

Foto's: Paul Hettinga

Nog geen reacties.

(advertentie)