Akkrum.net

De bewoners van de wijk Sinnebuorren hebben met grote meerderheid voor het plan Speellandschap gekozen. Op het braakliggende terrein van de vroegere Burgemeester Thalenschool komt een speelpark met onder andere stapstammen, een glijbaanheuvel, wiebelschijf en nestschommel. Vooral kinderen vinden dat leuk, blijkt uit de enquête van de gemeente Heerenveen onder inwoners.

Kinderen zijn wat minder enthousiast over de wilgentipi en de wilgentunnel, die ook worden gerealiseerd. ,,Omdat de speelelementen van wilgen niet duur zijn en ze goed bij het natuurlijke karakter van het speellandschap passen, houden we ze er toch in’’, aldus de gemeente in een nieuwsbrief, die donderdag in de wijk is verspreid.

Het gekozen plan is ook het duurste plan. De werkgroep gaat daarom aan de slag met fondsenwerving voor de bankjes, de schommel, de wiebelschijf en het pad. Het beplantingsplan laat zien voor welke soort bomen, planten en hagen is gekozen, op welke plek ze worden geplant en hoe hoog de beplanting ongeveer wordt.

Nog in november 2022 start de gemeente met het uitvoeren van het plan. Het grondwerk komt als eerste, daarna het groen en vervolgens worden de speeltoestellen geplaatst. Een gedeelte van het gras kan blijven. Waar nieuw gras ingezaaid moet worden, gebeurt dat dit jaar als het weer het toelaat. Anders wordt dit in het voorjaar van 2023. Het pad volgt, zodra er geld voor is. De wilgentenen tunnel en tipi worden gemaakt als het materiaal beschikbaar is.

Illustraties: gemeente Heerenveen

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)