Akkrum.net

Leerlingen van de Ds. Hasperschool verzamelen vuil in Nes
Leerlingen van de Ds. Hasperschool verzamelen vuil in Nes

Leerlingen uit groep zeven van de Ds. Hasperschool in Akkrum waren vrijdagmiddag druk bezig met hun driewekelijkse vrijdagmiddagschoonmaak. Onder leiding van hun leerkrachten gaan ze zo’n beetje door heel Nes. Met grijper en vuilniszak in de hand halen ze ongerechtigheden van de straten en uit de bosjes. Beurtelings zijn de leerlingen uit groep 6,7 en 8 op pad. Dat gebeurt in het kader van de actie Nederland Schoon.

Verschillende wijken en gebieden in Akkrum worden door clubs of maatschappelijke organisaties schoongehouden. De Protestantse Gemeente Akkrum, woongroep It Pakhûs en korfbalvereniging Mid-Fryslân/Jansma Burdaard nemen het centrum van Akkrum en er omheen voor hun rekening . Leerlingen van SupAway Heerenveen gaan op hun supplanken door de wateren in en rond Akkrum en Nes om vuil in te zamelen. Gemeente Heerenveen geeft de vrijwilligers daarvoor een jaarlijkse vergoeding van 750 euro.

Een aantal gebieden in Akkrum, waaronder de wijk Sinnebuorren, staat nog open. Maatschappelijke organisaties of verenigingen kunnen zich voor het maandelijks schoonhouden ervan aanmelden bij de gemeente Heerenveen. De huidige deelnemers zijn op 1 oktober 2020 gestart. Hun contract met de gemeente loopt tot media augustus. Daarna moeten ze opnieuw inschrijven. Dat is om andere clubs ook een kans te geven.

Meer informatie op deze link.

Foto's Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Leerlingen uit groep zeven van de Ds. Hasperschool in Akkrum waren vrijdagmiddag druk bezig met  hun driewekelijkse vrijdagmiddagschoonmaak. Onder leiding van hun leerkrachten gaan ze zo’n beetje door heel Nes. Met grijper en vuilniszak in de hand halen ze ongerechtigheden van de straten en uit de bosjes. Beurtelings zijn de leerlingen uit groep 6,7 en 8 op pad. Dat gebeurt in het kader van de actie Nederland Schoon.

Nog geen reacties.

(advertentie)