Akkrum.net

De eerste schaatsers van Akkrum en Nes zijn op de spoorsloot aan de Leppedijk gesignaleerd. Jesper Arendz, Collin Paulusma en Giedo Pen (van links naar rechts, alle drie 11 jaar en tussen de 30 en 40 kilo) zetten woensdagmiddag de eerste streken op het gitzwarte ijs.

Van vader Johan Arendz mochten het drietal van lantaarnpaal tot lantaarnpaal, een afstandje van een kleine honderd meter. ,,As se fierder geane, reitsje se út sicht'', aldus Arendz, die met een paar keer stampen vooraf zelf de dikte van het ijs controleerde. Scheuren kwamen er wel in, maar voor de jongemannen was de ijsvloer dik genoeg. Voor Giedo Pen was dat woensdag nog niet het geval. Hij haalde in een slootje bij school een kletspoot.

IJsbaan nog niet op dikte

De vloer van de ijsbaan van IJsclub Foarút in Akkrum was woensdag nog niet dik genoeg. Voorzitter André Tanis heeft de dikte gemeten. Op sommige plekken lag drie centimeter. ,,Op andere plekken ligt er niet meer dan een centimeter. Om veilig te kunnen schaatsen, zien we het liefst een ijsdikte van minimaal acht centimeter'', aldus Tanis.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)