Akkrum.net

Het Saxofoonorkest treedt op met leerlingen van saxofoondocente Sietske Trinks uit Akkrum

De saxofoon speelt zondagmiddag 3 juli 2022 de hoofdrol in de Utingeradeelhal in Akkrum. ,,It’s all about sax’’ is de tot de verbeelding sprekende titel van de middag, waarop een workshop voor saxofoonleerlingen in samenwerking met Het Saxofoonorkest op het programma staat. Saxofoondocente Sietske Trinks uit Akkrum nam het initiatief voor de muzikale middag.

Dirigent Karl Veen van Het Saxofoonorkest verzorgt op uitnodiging van Sietske Trinks een workshop voor haar leerlingen. Zij krijgen de kans samen te spelen met Het Saxofoonorkest. Het veertien leden tellend gezelschap speelt op alle typen saxofoons. Daarbij zitten onder andere een soprillo, een bassax en een tubax.

Zondag 3 juli 2022, Utingeradeelhal Akkrum, toegang gratis 15.00 uur

Foto: Arnold van Oostrum

Musicus en saxofiel Karl Veen uit Drachten kreeg in 2014 zijn splinternieuwe tubax, een instrument dat een octaaf lager kan spelen dan de bariton saxofoon. De tubax is gemaakt in een fabriekje in München. Wereldwijd waren er op dat moment dertig exemplaren van in omloop. Die van Karl Veen was de eerste in Nederland en wordt nog steeds gebruikt in Het Saxofoonorkest dat onder leiding van Veen staat. (Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan)Musicus en saxofiel Karl Veen uit Drachten speelt op de tubax, een instrument dat een octaaf lager kan spelen dan de bariton saxofoon. De tubax is gemaakt in een fabriekje in München. Wereldwijd zijn er dertig exemplaren van in omloop. Die van Karl Veen is de eerste in Nederland en wordt gebruikt in Het Saxofoonorkest dat onder leiding van Veen staat.

Nog geen reacties.

(advertentie)