Akkrum.net

Schrijver Jelle Roorda uit Akkrum beleefde een prachtig moment in verpleeghuis De Batting te Harlingen toen hij het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek “Hier vuul ik me thuus” kreeg uitgereikt. Hij revalideert daar momenteel vanwege een beenbreuk.

Roorda kreeg het boek uit handen van uitgever Sietske Bloemhoff uit Nijeberkoop, die eerder directeur van de Stellingwarver Schrieversronte was. Roorda toonde zich blij verrast en liet weten ,,trots op het eindresultaat te zijn’’.

In het boek staat de geschiedenis van de twaalf buurtschappen van de gemeente Weststellingwerf centraal. De meeste buurtschappen zijn eeuwen oud. Jelle Roorda groeide zelf op in het buurtschap Zevenroeden in Steggerda, maar woont al vele jaren in Akkrum.

Het was de bedoeling dat de boekpresentatie in Weststellingwerf zou plaatsvinden. Dat lukte niet,, omdat Jelle Roorda ruim vijf weken geleden bij een ongelukkige val een been brak. Zijn herstel en revalidatie zal nog de nodige tijd vergen, maar hij is vast van plan daarna het boek alsnog met een lezing te presenteren.

Het is het twaalfde boek van de Akkrumer. Eerder schreef hij onder andere ,,Boarnsterhim met 18 parels van dorpen’’ en ,,Akkrum, de Feansterdyk een voorname en vermakelijke straat’’. Het nieuwe boek telt 120 bladzijden en heeft veel vooral historische foto’s. De uitgave is te koop bij Sietske Bloemhoff en Jelle Roorda zelf, maar ook in de boekwinkels van Weststellingwerf.

Foto: eigen foto

220916 Akkrum JelleRoorde boekStellingwerf

3 reacties:

 •  Jelle, ik zocht je ,en las van je val,jonge hou de moed erin, 

  en bleek je email adres nergens meer te vinden, wisseling PC.

  ik was op ons kerkhof en kwam daar te zien in 2022 een graf van sierd Hornstra, en dacht gelijk aan jou, je kinderjaren, (was dat de zoon van Jaap en Annie?(1951 geboren)

  ik hoop dat het wat gaat met je, hier redelijk in Steenwijk

  hoor vast wat van je,

  email steggerda117@gmail.com.     mijn geboorteadres he.

(advertentie)