Akkrum.net

Repetitie in de sporthal met van links naar rechts Folkert Hooghiemster (Petrus), Leo Boermans (Jezus), Antsje van der Gaast (discipel) en Wietske de Boer (Judas).

De repetities voor de uitvoering van The Passion in Akkrum zijn in volle gang. Na vier jaar proberen en intussen overvallen te worden door de coronapandemie ,,laten we ons nu door niets en niemand meer stoppen’’, aldus de enthousiaste spelersgroep. Op de avond van Goede Vrijdag – 7 april 2023 – is de uitvoering op groot podium op de Tsjerkebleek in Akkrum.

De spelersgroep bestaat uit een mix van amateurs en ervaren spelers. Daarnaast is er een gelegenheidskoor onder leiding van Hans Bergman en bigband Gruppo di Brasso onder leiding van Douwe Jan Pol. De drie groepen zijn al weken met de voorbereiding bezig.

Tijdens de repetitie zaterdagmiddag in de sporthal bleek dat nogal wat tijd en oefening nodig is om alles goed op elkaar afgestemd te krijgen. We hebben nog heel veel werk te doen. Maar wat klink het al gaaf. Als Gruppo di Brasso los gaat en het koor valt in en je ziet ondertussen de spelers acteren en er is nog een solozangeres die even flink uithaalt, dan staat het kippenvel op je armen.’’

De initiatiefnemers van The Passion in Akkrum hebben het oude verhaal meer in de tegenwoordige tijd geplaatst. Thema’s die aan de orde komen, zoals liefde, verraad en vriendschap, zijn ook vandaag-de-dag actueel.
Kaartjes voor de voorstelling van 2020, die op het laatste moment vanwege de coronamaatregelen niet doorging, zijn nog steeds geldig. Voor de nieuwe editie van The Passion worden arrangementen samengesteld, die de komende tijd op de Facebook-pagina worden gepresenteerd. Vragen kunnen worden gemaild Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's: The Passion Akkrum

Concentratie tijdens de repetities met van links naar rechts Liesbeth Bosch en Nanneke van der Heide (beiden discipel), Folkert Hooghiemster (Petrus), Leo Boermans (Jezus) en Antsje van der Gaast (discipel).230228 Akkrum Passion repetitie

 

Nog geen reacties.

(advertentie)