Akkrum.net

Repaircafé Akkrum is op zoek naar vrijwilligers, die periodiek mee willen helpen om kapotte spullen van bezoekers te repareren. Handige (ex-beroeps-)klussers en naaisters zijn van harte welkom. Het Repaircafé zit op elke eerste en derde woensdagmiddag in Miensskipssintrum Leppehiem in Akkrum. Vrijwilligers draaien maximaal eenmaal per maand mee.

Voor het achtste jaar is het Repaircafé in Leppehiem te vinden. De vrijwilligers zijn het er over eens dat spullen te gauw worden weggegooid, terwijl ze vaak heel goed te repareren zijn. Aris Hardeman van het Repaircafé: ,,Tja, als iets kapot is, is het soms moeilijk te repareren of is reparatie duur. Al te gauw wordt er dan maar nieuw gekocht: makkelijk en soms goedkoper dan reparatie. Toch is er vaak wel een alternatief en ook nog gratis, namelijk het Repaircafé’’.

Van alles wordt gerepareerd: elektrische apparaten, huishoudelijke voorwerpen, rollators, speelgoed, ,,ja, wat al niet wordt door door vakmensen en ‘betûfte vrijwilligers gerepareerd’’, vertelt Hardeman. Daarnaast zijn er naaisters aanwezig, die kleine veranderingen aan kleding aanbrengen. Het gaat dan met name om het inkorten, verstellen en omzomen.

,,We zeggen niet zo gauw nee tegen een reparatieklus. Juist in deze tijden van krapte is het Repaircafé een goed alternatief voor weggooien en nieuw kopen.’’

  • Leppehiem: elke eerste en derde woensdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in 't Plein (borden wijzen u de weg). De koffie en thee staan klaar.

Foto: Repaircafé

Nog geen reacties.

(advertentie)