Akkrum.net

Veertien vrijwilligers zijn voor Repaircafé Akkrum-Nes actief. Daarbij zijn zeven reparateurs, vier naaisters en drie mensen, die de bezoekers ontvangen en van koffie of thee voorzien

Na twee jaar sluiting als gevolg van de coronapandemie gaat Repaircafé Akkrum-Nes op woensdag 2 maart 2022 weer open. De vrijwilligers zijn elke eerste en derde woensdag van de maand in mienskipssintrum Leppehiem aanwezig. Ze repareren elektrische apparaten, speeldgoed, lampen, gereedschap, kleding en wat er ook maar wordt aangeboden.

De vrijwilligers van het Repaircafé Akkrum-Nes zijn blij dat ze weer los kunnen. Tijdens de coronaperiode konden ze niet in Leppehiem terecht, omdat de kans op besmetting met het coronavirus te groot was. Alle activiteiten in het mienskipssintrum lagen tot voor kort stil.

Volgens Aris Hardeman van het repaircafé zijn veel bezoekers nog altijd verbaasd als ze zien dat hun kapotte apparaat wel degelijk gerepareerd kan worden. ,,We zijn tegenwoordig al te snel geneigd om iets maar weg te gooien als het niet meer werkt. Zo vergroten we de afvalberg en zijn we duurder uit dan bij reparatie.’’

Reparatie in het Repaircafé is altijd gratis, Hardeman: ,,Sterker nog: terwijl u op de reparatie wacht – en meestal is dit mogelijk - , dan krijgt de bezoeker gratis koffie of thee aangeboden door onze gastvrouw of gastheer. Wij vragen slechts een vrijwillige bijdrage.’’ Hij doet een oproep om vooral spullen ter reparatie aan te bieden. ,,Onze vrijwilligers zien uw probleem als een uitdaging, een uitdaging, die ze meestal met succes aangaan’’.

- Repaircafé Akkrum/Nes, elke eerste en derde woensdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in Leppehiem (Het Plein, volg de borden).

Foto: Repaircafé Akkrum

 

Nog geen reacties.

(advertentie)