Akkrum.net

De Recycle-Sint doet dit jaar ook havenrestaurant De Koken in Akkrum aan. Komende maandagochtend en dinsdagavond kunnen mensen hun oude speelgoed en andere Sinterklaascadeautjes, zoals boeken, inleveren. Ze krijgen daarvoor tegoedbonnen, die op de ruilavond zelf kunnen worden ingeruild voor ,,andere tweedehands parels uit een ander huis’’.

Aan de ruil zijn wel voorwaarden verbonden. De in te leveren cadeaus moeten compleet, heel en schoon zijn. Het concept van de Recycle-Sint bestaat al langer maar De Koken organiseert het evenement voor het eerst. Allecadeaus die overblijven, gaan naar een goed doel. Suggesties hiervoor zijn welkom, vertelt eigenaresse Maartje Verhagen van De Koken.

,,Sinds we zelf kinderen hebben, zien we hoe snel ze groeien en hoe kort bepaald speelgoed of boeken maar in trek zijn. Veel speelgoed eindigt na een tijdje in de kast en wordt ‘vergeten’. En die kast raakt steeds voller.. Een ander kind kan er weer heel blij van worden’’, aldus Maartje Verhagen, die al een paar jaar met het idee rondloopt.

,,Bovendien, en dat is mijn belangrijkste reden, Is het mooiste cadeau wat je kinderen kunt geven een schonere wereld. Dat klinkt wel wat belerend, maar is wel echt waar. Spullen zijn een van de grootste boosdoeners voor het klimaat. Met een kleine actie hopen we zo een beetje bij te dragen. Tot slot is het in deze tijden waarin alles duurder wordt, fijn om met gesloten portemonnee wel mooie cadeaus te kunnen geven.’’

  • maandag 21 november 2022 10:00-11:00 uur Inbreng speelgoed voor tegoedbonnen
  • dinsdag 22 november 2022 20:00-21:00 uur Inbreng speelgoed voor tegoedbonnen
  • woensdag 23 november 20:30-22:30 uur Recycle-Sint: in ruil voor tegoedbonnen zoek je speelgoed

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)