Akkrum.net

Archieffoto: Leerlingen van de Ds. Hasperschool uit AKkrum op bezoek bij het mausoleum

Na een aantal jaren afwezigheid deed de Stifting Akkrum Ald en Nij zaterdag 9 september 2023 weer mee aan de de jaarlijkse landellijke Open Monumentendag. Het karakteristieke wooncomplex Coopersburg, dat rijksmonument is, stond centraal. Met circa 75 bezoekers was het een prima weerzien, aldus voorzitter Bart Dikkerboom. Het verhaal van Frank Cooper en zijn Coopersburg vond een goed luisterend oor, bij jong en oud.

Belangstellenden kwamen uit alle windstreken van de provincie en daarbuiten. Ook kwam een aantal nieuwe inwoners van Akkrum-Nes een kijkje nemen in zowel Coopersburg als het mausuleum in de tuin erachter. Daar liggen de naamgever van het wooncomplex en zijn echtgenote Antoinetta (Netty) de Graaff. Bijzonder was dat één van de bezoekers hier in Akkrum was en momenteel in Peru woont.

De stichting Aakkrum Ald en Nij doet in 2024 weer mee aan de jaarlijkse landelijke Monumentendag wordt. Veel inwoners van Akkrum-Nes hebben Coopersburg nog niet van binnen gezien en het verhaal meegekregen.

 

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)