Akkrum.net

Dirigent Hans Bergman (met boeket bloemen) met zijn Popkoor Akkrum

Dirigent Hans Bergman van Popkoor Akkrum hanteert in 2024 al veertig jaar het dirigeerstokje. De veelzijdige musicus staat voor verschillende koren, die stukken van uiteenlopende genres zingen. Naast Popoor Akkrum zijn dat Mingd Koar Aldtsjerk, WadVocaal van Terschelling en pop-gospelkoor Loft uit Leeuwarden. Het jubileum wordt zaterdag 16 maart 2024 met een gezamenlijk optreden van alle vier koren in Burgum gevierd.

Hans Bergmans is in Akkrum bekend vanwege zijn rol als dirigent, arrangeur en pianist bij het New York-evenement ‘Meet me at the Fountain’, de optredens in ‘Bosk Akkrum’ en vorig jaar nog de ‘Akkrumer Passion’.

De jubileumviering met Hans Bergman heeft de titel Volkorenconcert meegekregen. ,,Hier gaan zijn huidige vier koren het beste uit zichzelf - voor en door hem - naar boven halen. Hans kennende belooft dit een onvergetelijke avond te worden’’, aldus Menno Bokslag van Popkoor Akkrum

  • Locatie “De Ikker” in Burgum. Kaarten à € 10,00 (incl. koffie/thee) zijn verkrijgbaar aan de zaal. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Foto's: Popkoor Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)