Akkrum.net

Voor het optreden van het Georgisch zangensemble “Khareba & Gogia” wordt opnieuw een grote toeloop verwacht. Een eerder concert van dit gezelschap trok meer belangstellenden dan er zitplaatsen in de Terptsjerke in Akkrum waren. De vier professionele zanger krijgen er op zondag 23 oktober 2022 een vrouwelijke solist bij. De zangers worden begeleid door een virtuoos spelende accordeonist.

De organiserende stichting Akkrum-Nes Centraal komt met het advies dat het verstandig is om een stoel te reserveren. Dit kan vanaf nu via bakkerij Boonstra in Akkrum.
De Georgiërs brengen in Akkrum een gevarieerd programma: vrolijke volksmuziek, romantische liedjes, religieuze liederen en dansmuziek en traditionele volksmuziek uit verschillende delen van Georgië,

Tijdens het optreden worden specifieke Georgische instrumenten bespeeld. De begeleiding bestaat verder uit accordeon, gitaar of piano. De samenzang is indrukwekkend, aldus Akkrum-Nes Centraal. ,,De zangers beheersen meerstemmige liederen tot in de perfectie. Lyrische zang, afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek en verrassende samenklanken maken een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring.’’

  • Zondag 23 oktober 2022, 16.00 uur. Entree is gratis.
  • Na afloop wordt een vrijwillige financiële bijdrage in contanten zeer op prijs gesteld. In de kerk is koffie te verkrijgen.

Foto: Khareba & Gogia

Nog geen reacties.

(advertentie)