Akkrum.net

Tijdens de landelijke Burendag op zaterdag 24 september 2022 organiseert de Doarpskeamer Akkrum-Nes een eigen open dag. Onder de naam Grote Burendag wordt van 11.00 tot 15.00 uur een scala aan activiteiten georganiseerd. Iedereen mag mee doen. ,,Grote en kleine buurmannen en buurvrouwen uit Akkrum/Nes en omgeving, zijn van harte welkom. We zijn per slot van rekening allemaal buren’’, aldus de organisatoren.

Voor kinderen wordt een vrijmarkt georganiseerd, opgave daarvoor is niet nodig. Er is maar beperkt ruimte, dus wie eerst komt, die het eerst maalt. Er is een kleine kramenmarkt met informatie over de komende activiteiten en projecten, er kan deel genomen worden aan korte workshops, kinderen kunnen een schilderijtje maken, in de Doarpskeamer is een expositie van schilderijen van Wies Swart en er is een horecapleintje met koffie, thee, limonade met taart en andere lekkernijen.

In de verbouwde Skuorre zal een demonstratie zijn van Oekraïens schilderkunst. Daar is ook de start van een nieuw project “Efkes Nifelje”, knutselen met jong en oud. De groente- en fruitkraam is rijkelijk gevuld door de harde werkers van de volkstuin in Akkrum. Kortom een gezellige dag. Iedereen is welkom, groot en klein en de entree is gratis.

- Lange Miente 5 te Akkrum 11.00 tot 15.00 uur

Foto's: Doarpskeamer Akkrum-Nes

Nog geen reacties.

(advertentie)