Akkrum.net

Zorgboerderij De Meezinger op Goatum in Grou houdt op zaterdag 3 juni 2023 een open dag. Bezoekers kunnen kennismaken met de eigenaren - de familie Entzinger - het melkveebedrijf en de vrijwilligers van de zorgtak. ,,In plaats van cliënt in een zorginstelling voelen voelen ze zich vrijwilliger op het melkveebedrijf’’, aldus Marlou Entzinger-Meeren.

Tijdens de open dag is er van alles te beleven op de zorgboerderij. Dat varieert van het knuffelen van een koe tot de verkoop van de eigengemaakte producten. Ook zijn er diverse kraampjes met streekgebonden producten van onder andere Kaashuys Akkrum, Wol van Jet en de verkoop van honing.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Arnold Postma. ,,We zijn tenslotte op Zorgboerderij ‘De Meezinger’’. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, een graspoppetje knutselen en ze mogen zich laten schminken. Bezoekers kunnen terecht bij een proeverij van diverse zuivelproducten, Slagerij Spijkerman bakt en braadt hapjes en de ijskar van ijsboerderij Boereiis uit Akkrum is ook aanwezig.

Zorgboerderij De Meezinger biedt al ruim vijftien jaar kleinschalige dagbesteding aan volwassenen met een beperking. Het gaat dan onder andere om mensen met een niet aangeboren hersenletsel, (jonge) mensen met dementie, een verstandelijke of lichamelijke beperking, de ziekte van Huntington, mensen met een psychische hulpvraag en ouderen met een zorgbehoefte.

Marlou Entzinger-Meeren: ,,Momenteel is de jongste deelnemer 23 jaar en de oudste 96 jaar. Combineren van doelgroepen en leeftijden maakt het begeleiden soms tot een uitdaging, maar over het algemeen heeft het een grote meerwaarde voor de sfeer en de dynamiek binnen de groep’’.

Op een boerderij is de variatie in activiteiten en werkzaamheden enorm groot. ,,Uiteraard houden we rekening met de vaardigheden en vermogens van de deelnemers en de daaraan gekoppelde doelen’’. Op een boerderij kunnen veel activiteiten, zowel buiten als binnen, worden uitgevoerd, met verschillen in fysieke en mentale belasting. ‘Deelnemers op Zorgboerderij De Meezinger kunnen de ruimte en de sfeer beleven en weinig tot geen werkzaamheden verrichten tot zeer actief deelnemen aan de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij’. Door afwisselende werkzaamheden, kunnen ze zich op verschillende gebieden oriënteren en ontwikkelen.

  • Zaterdag 3 juni 2023 10.00 - 16.00 uur
  • Zorgboerderij De Meezinger, Goatum 3. 9001 ZB Grou

Foto's: De Meezinger

20190622 DeMeezinger opendag 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)