Akkrum.net

Een pop dient als slachtoffer tijdens een oefening van Brandweer Akkrum.

Een door de storm gevelde wilg maakte dinsdagavond 31 januari 2023 onderdeel uit van een oefening van Brandweer Akkrum. De eenheid moest een bekneld slachtoffer met inwendig letsel onder de stam weghalen, terwijl zich nog twee slachtoffers in de auto zelf bevonden. De harde wind zorgde voor een extra factor: het scherm om de slachtoffers uit de wind te houden en onderkoeling te voorkomen kon alleen met grote moeite worden opgezet. Dat werd nu achterwege gelaten.

De brandweerlieden hadden het eerste slachtoffer – een pop in blauwe overall – vlot onder de boom vandaan. Met behulp van een brancard werd de patiënt voorzichtig van zijn plek getild. Meer werk hadden ze met de mensen in de auto, die volledig onder de omgewaaide wilg was verdwenen. Met behulp van een kettingzaag werden de grootste takken en de meerdelige stam verwijderd. Daarna konden de slachtaoffers uit de auto worden ontzet.

Het nagespeelde ongeval maakt onderdeel uit van de wekelijkse oefeningen van Brandweer Akkrum, die nog steeds vrijwilligers zoekt om de eenheid te versterken.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

230131 Akkrum brandweer oefening auto boom 1000230131 Akkrum brandweer oefening auto slachtoffer 2 1000230131 Akkrum brandweer oefening boomzaag 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)