Akkrum.net

In verband met de herinrichting van de passantenhaven moest de activiteitencommissie van watersportvereniging AWS Eendracht in Akkrum dit jaar uitwijken naar “het heilige zand” van Slingeraap. De deelnemers konden zoals gebruikelijk niet het water inrennen, maar moesten vanaf de kade letterlijk plonzen. Wellicht was door deze aanpassing én het koude, winderige weer de opkomst wat lager dan voorgaande jaren, maar dat maakte het niet minder leuk, aldus de organiserende commissie.

Na de warming-up gingen de deelnemers verkleed te water om er daarna weer snel uit te klimmen. Met de mensen van de reddingsbrigade stand-by en twee man in het water was de veiligheid gewaarborgd. Tijdens de nieuwjaarsborrel van AWS Eendracht in eetcafé Kromme Knilles konden de deelnemers aan de snert en de warme chocomel om opgewarmd weer huiswaarts te keren.

Foto's: AWS Eendracht Akkrum

240107 Akkrum nieuwjaarsduik 1

 

Meer kijkers dan nieuwjaarduikers in 2024 in Akkrum240107 Akkrum nieuwjaarsduik 3

 

Leonie Zondervan van bewegingspraktijk Switch zorgde voor de warming-up.240107 Akkrum nieuwjaarsduik 4In overlevingspakken was het op nieuwjaarsdag 2024 best uit te houden in het koude water van De Boarn.240107 Akkrum nieuwjaarsduik 5

Nog geen reacties.

(advertentie)