Akkrum.net

Met ruim zeventig mensen was de Lantearne Tún in Akkrum zondag 28 augustus 2022 gezellig vol. De groep MUS uit Stiens, waarvan de afkorting voor Muziek Uit Stiens staat, speelden afwisselend nummers in het Nederlands, Engels en Fries. De bezoekers reageerden enthousiast en werd regelmatig uitgenodigd om mee te zingen. Dat deden ze graag.

De sfeer in de dit jaar officieel geopende tuin was prettig, vooral dank zij de band en zijn leden. Leadsinger en gitarist Freek Span, speelde samen met Nanda Kuiper (basklavier, bohdrun en rainmaker), Annemiek Zijlstra (fluit, gitaar en mondharmonica) en toetsenist Arend Faber. De laatste vormt met Nanda en Annemiek bij verschillende nummers een koortje. Meezingers als Dreamland vielen goed in de smaak. In een van de nummers bezongen ze hun liefde voor de zee, die ze steeds meer gaan minnen.

Nog één middage – op de laatste zondag van september – staat een bijeenkomst in de Lantearne Tún staan op stapel. De afgelopen maanden kwamen wisselend verhalenvertellers – op muziek of in woord - van de dorpskamer en de kerkgemeente aan bod. Ze vertelden steeds een ander verhaal. Het initiatief komt van de Protestantse Gemeente Akkrum en Doarpskeamer ED.

Foto's: Doarpskeamer Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)