Akkrum.net

Het muzikale eerbetoon van bigband Gruppo di Brasso aan hun overleden collega-muzikant Eelco Sixma kwam zaterdagavond 11 mei 2024 tijdens het Watermuziekspektakel in Akkrum exact op het goede moment. ,,Hij was altijd onze stimulans, hij was als de wind onder onze vleugels’’, memoreerde muzikaal leider Douwe-Jan van der Pol ter inleiding van het gevoelige nummer Wind Beneath My Wings – vertaald in het Nederlands: Wind Onder Mijn Vleugels, dat speciaal aan Eelco Sixma werd opgedragen. Op datzelfde moment kwam – alsof het zo had moeten zijn – echtgenote Hennie Sixma aangevaren. Ze was met een groepje andere Akkrumers net aan de route begonnen.

De eerste noten van Wind Beneath My Wings klonken op het moment dat zij zachtjes kwam aanvaren, blij verrast en emotioneel, ook al omdat de kinderen en kleinkinderen toen net met hun boot tegenover Gruppo di Brasso hadden afgemeerd.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan/ video: familie Sixma

 

 

Hennie Sixma (rechts in de sloep) komt aangevaren op moment dat de bigband Gruppo di Brasso met een muzikaal eerbetoon aan haar overleden echtgenoot Eelco Sixma komt.240511 Akkrum Watermuziekspektakel 11  1000

240511 Akkrum Watermuziekspektakel 9  1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)