Akkrum.net

Een levensgrote tekening van graffitykunstenaar Roy Schreuder uit Leeuwarden siert een van de toiletgebouwen van jachthaven Drijfveer in Akkrum. De schildering van vogels en insecten is in een aantal weken op de muur aangebracht. ,,We wilden iets natuurlijks en lokaal. Vandaar de keus voor de dieren. Maar wel op een uitgesproken andere manier, vandaar de keus voor Roy Schreuder’’, vertellen jachthaveneigenaren Jelmer Dijkstra en Maartje Verhagen.

,,We zijn heel blij met het resultaat en krijgen veel positieve reacties.’’ De keus voor de stijl van Roy is gebaseerd op de schilderingen die hij al sinds tien jaar in binnen- en buitenland maakt. Roy Schreuder schilderde samen met collega LJ van Tuinen het meer dan levensgrote portret van Maria Louise van Hessen-Kassel op een muur aan het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

De muurschildering van Roy Schreuder past perfect in de sfeer die bij het havenrestaurant De Koken is gecreëerd. ,,Die sfeer willen ook over de haven uitrollen. Meer bloemen, vlinderstruiken en fruitbomen. Lampensnoeren langs het water en camping. Binnenkort plaatsen we strakke houten lantaarnpalen en vervangen we de richtingwijzerborden op het terrein door hout met daarin gegraveerde tekst. Ook de binnenkant van het sanitair heeft een kleurrijke update gekregen. Binnenkort plaatsen we een mooie oldtimer op de haven met een schildering in dezelfde stijl.’’

Foto/video: Drijfveer

Nog geen reacties.

(advertentie)