Akkrum.net

Folkgroep Hynstewaed geeft op Tweede Pinksterdag een optreden in de Lantearne Tún in Akkrum. De groep heeft Stiens als thuisbasis en speelt muziek uit Ierland, Engeland, Schotland, Australië, Spans en Fries. Het publiek mag op pinkstermaandag meezingen. De groep laat op grote vellen papier de refreinen van bekende nummers zien.

De vijf enthousiaste muziekvrienden brengen allerlei populaire nummers ten gehore, zoals Mountains of Mourne, Australian, Beautiful Affaire, Processiemars, Hert fan Fryslân en Amazing Grace.

Bezoekers kunnen een grote afwisseling aan muziekinstrumenten in de bloemrijke tuin met fraaie houten beelden verwachten. Hynstewaed heeft niet alleen de beschikking over percussie, keyboard en gitaar maar ook over de Ierse lijsttrommel bohdran, een harp, doedelzak, trekzak en banjo.

Hynstewaed werd in 2016 opgericht door Lolle van Houten en Freek Span. In de loop van de jaren voegden zich steeds meer enthousiaste muzikanten bij de groep. Naast Freek Span en Lolle van Houten zijn dat Arend Jan Faber, Yvette Nijboer en Marie Dijkstra.

Het optreden in de Lantearne Tún begint op pinkstermaandag om 15.30 uur. Mocht het weer slecht zijn, dan wordt uitgeweken naar het gebouw De Lantearne. Koffie en thee (uit eigen tuin) worden geschonken. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie (De Lantearne Tún en Doarpskeamer Akkrum-Nes) zijn welkom.

Foto/video: Omrop Fryslân

Nog geen reacties.

(advertentie)