Akkrum.net

Bosk Akkrum heeft dirigent Hans Bergman gevraagd om zaterdagavond 17 september 2022  in de Terptsjerke een meezingavond te organiseren. Iedereen die van zingen houdt, mag meedoen. Bergman is dirigent van het veertig leden tellende Popkoor Akkrum. Hij had ook de muzikale leiding van The Passion in Akkrum, die de afgelopen jaren vanwege corona niet door konden gaan.

In de Terptsjerke wordt de nadruk op meezingen gelegd. Het repertoire is gevarieerd. Mensen kunnen meezingen en ook gewoon luisteren.

Hans Bergman (geboren in Groningen in 1957) was er als muzikant al vroeg bij: op de kleuterschool speelde hij af en toe op zijn mondharmonica voor zijn klasgenootjes. Vanaf zijn twaalfde speelde hij als organist bij enkele jongerenkoren. Tijdens de vooropleiding voor het Conservatorium ontstond zijn interesse voor het dirigeren van koren. Hij studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Koordirectie volgde hij bij Cees Rotteveel.

Naast zijn klassieke vakopleiding speelde hij ook veel lichte muziek. Eerst in de destijds regionaal zeer bekende formatie “Fingertips”, later in de top-40-band “Under cover”.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

  • Bosk Akkrum: meezingen in Terptsjerke – zaterdag 17 september 2022 20:00 uur

Nog geen reacties.

(advertentie)