Akkrum.net

Wethouder Gerrie Rozema op het Meerijdbankje. Ze had rap een lift naar het gemeentehuis in Heerenveen.

De hele dinsdag 14 mei 2024 staat in het teken van fossielvrij. Op meerdere momenten werd aandacht gegeven aan het fossielvrij reizen. Tussen 07:00 en 09:00 uur werd iedereen die op de fiets naar school of het werk ging getrakteerd op een appel. Bij de basisscholen kwam bijna iedereen op de fiets en werden volop appels uitgedeeld. Ook op weg naar Grou, Jirnsum of Heerenveen ging stonden enthousiaste vrijwilligers langs de weg om iedereen een appel te geven en uit te zwaaien.

Ondertussen werd ook al gebruik gemaakt van het “meerijdbankje”. Zondag kondigde wethouder Gerrie Rozema al aan om vandaag op het bankje te gaan zitten om mee te rijden. En het is gelukt. De regionale zender Omrop Fryslân was ook in het dorp om alle initiatieven te filmen en de organisatie te interviewen. ,,Om 08:45 zagen we nog een inwoner op het bankje zitten om naar Leeuwarden te gaan. Tien minuten later werd ze door iemand meegenomen en om 09:21 uur was ze op haar plek in Leeuwarden. Wat een prachtig initiatief'', aldus de organisatoren. Natuurlijk werd ook iedereen weer beloond met een fiche.

Tot zover een zeer geslaagde fossielvrije dag voor Duurzaam Akkrum-Nes (DAN). Ze hopen natuurlijk dat steeds meer mensen alternatieven zoeken om fossielvrij te reizen. De hele week is het mogelijk de deelauto te proberen. En wie weet krijgt het carpoolen een boost.

Foto's: Bloeiweek Akkrum

Een appel voor degene die op de fiets kregen naar school gingen.240513 Akkrum Bloeiweek appels 2 7\Op de vouwfiets naar het Meerijdbankje, de tweewieler in de kofferbak en rijden maar.240513 Akkrum Bloeiweek meerijdbankje 2 4

240513 Akkrum Bloeiweek uitdelen appels 6

Nog geen reacties.

(advertentie)