Akkrum.net

De Lente-familiefietstocht van Akkrum-Nes Bloeit was zondagmiddag 12 mei 2024 een succes. De deelnemers vertrokken met elkaar vanaf de tent bij de spoorbrug in Akkrum richting Oudeschouw. Via een mooie route langs het water was er een uitgebreide tussenstop bij Yn 'e Sinne Farm aan de rand van Jirnsum. Met een heerlijk glas huisgemaakte Magnolia-limonade op een prachtig terras in het zonnetje kon iedereen even tot rust komen. De kinderen konden heerlijk spelen met de hond.

Na de verfrissende pauze was er een rondleiding door de kassen en de winkel. Tussen de aardbeien vertelden Joël van den Broek en Jeroen van Zuijlen enthousiast over de manier van werken en telen en wat er allemaal bij komt kijken. Elke dinsdag staan ze op de markt  in Akkrum met verse, lokale groente van het seizoen, zodat iedereen kennis kan maken met hun producten.

Na de rondleiding stapte iedereen weer op de fiets en ging de tocht verder richting Grou en via de Leppedijk weer terug naar Akkrum. De fietstocht was een ontspannen manier om nieuwe mensen te leren kennen en leuke gesprekken te voeren. De kinderen waren niet te stoppen en fietsten gezellig samen. Na ruim 25 kilometer eindigde de fietstocht bij de tent en kon iedereen de verdiende fiches voor hun favoriete project in de kokers stoppen. Terwijl de kinderen verkoeling zochten in het water van De Boarn, werd deze eerste dag van de Bloeiweek op een prachtige manier afgesloten

Foto's: Bloeitocht Akkrum-Nes

240512 Akkrum fietstocht Bloeiweek 3

240512 Akkrum fietstocht Bloeiweek 4

 

Nog geen reacties.

(advertentie)