Akkrum.net

Enkele tientallen pleziervaarders gingen zaterdagmiddag 9 september 2023 tegelijk door de Weidlânsbrug in Akkrum. De drukte ontstond tijdens de trekproefwedstrijden voor opduwers tijdens de tweede editie van Sleepbootdagen in Akkrum. Gedurende het evenement ging de brug beperkt open. In de kolk voor de spoorbrug was geen ruimte voor passerende pleziervaarders, die daar normaliter voor de opening van de spoorbrug wachten.

De sliert bootjes was op een gegeven zo lang dat de Weidlânsbrug aanmerkelijk langer dan normaal open stond. Ze lagen dubbel afgemeerd in een lange rij voor de brug. Het was even schipperen voor de brugwachter. ,,As it langer duorret, dan stiet der ek in file oan auto’s, mar de minsken ha der wol begryp foar.’’ De hogere schepen bleven wat langer voor de Weidlânsbrug liggen, omdat ze niet onder de spoorbrug door konden. In de kolk voor de spoorbrug was geen plek vanwege de 45 sleepboten aan de kade en de trekproef zelf.

De organisatie van de Sleepbootdagen Akkrum had voor stewards in twee rubberboten gezorgd. De ene begeleidde de pleziervaart aan de oostkant van de spoorbrug en de andere informeerde de schippers, die in het dorp naar de Weidlânsbrug voeren.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)