Akkrum.net

Kunstenaar Alex Kooistra uit het Noordduitse Wirdum beschildert het waterttappunt van het project 1Miljoen MiniMissies, dat daarna een plekje in Akkrum krijgt. De performer, schilder, videokunstenaar en muzikant is gekozen uit een drietal kunstenaars, die de projectwerkgroep naar voren had geschoven. Inwoners van Akkrum en Nes konden hun voorkeur uitspreken. Van de 131 stemmen kreeg Kooistra er 71.

Onder luid tromgeroffel werd de uitslag tijdens de zeepkistsessie maandagavond 6 februari 2023 in Mienskipsintrum Leppehiem bekend gemaakt. "Ik voel mij vereerd, ik vind 1Miljoen Mini Missies een mooi initiatief en ik geloof in dat je vanuit jouw hart de wereld een stukje mooier kan maken" , reageerde Alex Kooistra. Zijn werk is kleurrijk. De schilderijen van hem zijn een westerse versie van een Tibetaans Boeddhistische tankaschilderingen.

Om inspriratie op te doen, gaat de kunstenaar in gesprek met de bewoners van Akkrum-Nes. Hij ziet een rol voor de kinderen, de jeugd van het dorp. "Zij zijn uiteindelijke de toekomst", zegt hij.

MiniMissies
Met twee van de gepresenteerde mini-missies wordt direct gestart en een aantal ideeën wordt verder uitgewerkt.

Foto's: Jurjoes Media

Nog geen reacties.

(advertentie)