Akkrum.net

Akkrum-Nes heeft zijn eigen kinderboekenzwerfststation. Stationschef is Yvonne Bergsma uit Nes (H), die het station op zondag 14 mei 2023 officieel opende. Kinderen mogen langskomen om een kinderboek te halen. Ze staan in een fris geschilderd kastje met een grote sticker van het KinderzwerfboekStation er op. ,,Alle kinderen moeten kunnen lezen’’, vindt Yvonne Bergsma.

Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen, is het credo.
De stationschef zelf is een enorme boekenliefhebber. ,,De liefde voor lezen heb ik ook doorgegeven aan mijn kinderen. Dat leidde tot een rijk gevulde boekenkast vol prachtige boeken. De kinderen zijn vanwege studie ‘uitgevlogen’. De boeken staan nu achtergebleven in de kast. Blij verrast werd ik door het initiatief voor een KinderzwerfboekStation. Hiermee hoop ik ook andere kinderen het plezier voor het lezen mee te geven.”

Het KinderzwerfboekStation staat aan de Opstekker 28, onder de carport. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen een boek uit het kastje pakken en mee naar huis nemen. Voorwaarde is dat ze het boek daarna weer ergens laten zwerven.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!
  • KinderboekenzwerfStation, De Opstekker 28, Nes (H)
  • Meer informatie over Kinderzwerfboek op www.kinderzwerfboek.nl

Foto's: KinderzwerfboekenStation Nes (H)

230514 Nes Zwerfboekenkast YvonneBergsma boeken230514 Nes Zwerfboekenkast YvonneBergsma boeken2

Nog geen reacties.

(advertentie)