Akkrum.net

Traditiegetrouw wordt in de Terptsjerke in Akkrum op kerstavond een muzikaal kinderkerstfeest - met levende kerststal - gehouden. Kinderen van vier tot twaalf jaar oud uit Akkrum en Nes (H) zijn van harte welkom. Het mix-/opstaporkest van Muziekvereniging Harmonie is ook van de partij. Behalve kinderen mogen ook ouders, broers, zussen, pakes, beppes en anderen mee naar het feest in de kerk.

De levende kerststal wordt zondag 24 december 2023 voor de 29ste keer opgebouwd. Voor het eerst werd de 'kinderkerstnachtdienst', die ‘s avonds om half zeven start, op 24 december 1994 gehouden. Het initiatief daarvoor kwam van dominee Bernard Keizer, die elders al eerder levende kerststallen had gezien en er graag ook eentje in Akkrum wilde. Vrijwilligers vormden de bouwploeg, die sindsdien elk jaar de stal optuigt.

De bezoekers van het kinderkerstfeest zijn altijd lovend over de levende kerststal met het kindje Jezus, moeder Maria en Jozef. Ook herders met echte dieren, zoals schapen en in het verleden ook een ezel zijn altijd van de partij geweest.

Bij de foto:

De kerststal in vroeger tijden met Jenny Procee als Maria Jelmer van der Schaaf als Jozef en Gerben Pieter Sieperda als Jezus in de kribbe.

Foto's: Protestantse Gemeente Akkrum

231224 Akkrum Levendekerststal 3 c PGGemeente 1000231224 Akkrum Levendekerststal c PGGemeente 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)