Akkrum.net

Recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum heeft tijdens de tiende Reuzedei 2022 het Fairtrade-certificaat ontvangen. Wethouder Jelle Zoetendal reikte het keurmerk uit aan parkmanager Sophia Eringa tijdens een bijeenkomst in de Terptsjerke in Akkrum. Het was de eerste uitreiking sinds de gemeentelijke werkgroep na de coronaperiode weer met Fairtrade-metingen is gestart. Niet alle bezochte bedrijven voldeden helemaal aan de criteria, maar Tusken de Marren wel.

Parkmanager Sophia Eringa gaf in het gesprek met de werkgroep aan dat ze het voor het park heel belangrijk vindt om bezoekers na te laten denken over hun eigen footprint. Tusken de Marren maakt het de gasten zo gemakkelijk mogelijk om in contact te komen met duurzaamheid en bewuste keuzes voor fairtrade, biologisch en lokaal. In de kantine wordt koffie en thee met Fairtrade-certificaat geschonken. Ook de schoonmaakmiddelen hebben een greenlabel. Bovendien krijgen gasten krijgen een welkomstpakket met duurzame en informatieve inhoud.

Het recreatiepark in Akkrum ontving voor zijn inspanningen eerder al het Green Key-certificaat voor duurzame recreatie. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Illustratie: Fairtrade

Nog geen reacties.

(advertentie)