Akkrum.net

De Terptsjerke in Akkrum is in de maand juni ‘Tsjerke fan ‘e moanne’ is bij Omrop Fryslân. Dit betekent dat de diensten die live worden uitgezonden door Oprop Fryslân in de maand juni vanuit de Terptsjerke zullen komen. De eerste dienst was zondag 2 juni 2024, waarin Sjaak van ‘t Kruis uit Akkrum voorging als predikant.

De opnameploeg van Omrop Fryslân is komende zondag 9 juni 2024 en de daaropvolgende zondagen in juni in Akkrum aanwezig. De regiewagen staat dan op de Tsjerkebleek. Een team van technici plaatst een groot aantal microfoons in de kerk voor de registratie van de voorganger, de muziek, het orgel en het gezang. De kerkdienst zelf is van 10.00 tot 11.00 uur. Daarna wordt alle opname-apparatuur weer weggehaald. Die klus is binnen een uurtje geklaard.

De kerkgangers worden om uiterlijk 9:45 uur in de kerk verwacht. Op de zondag 9 en 16 juni gaat de eigen predikant ds. Ageeth de Vries. Op 16 juni is er medewerking van fanfare Harmonie Akkrum en van christelijk gemengd koor Euphonia. Op zondag 23 juni gaat ds. Corrie Nicolay uit Heerenveen voor en zal het saxofoonkwartet medewerking verlenen aan de dienst.

In de uitzending op televisie wordt ook in een drie minuten durend filmpje aandacht besteed aan het dorp Akkrum-Nes in het algemeen.

  • De eerste uitzending van zondag 2 juni 2024 is te vinden onder deze link.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)